Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Επανανεργοποιείται ο Σύλλογος Οι φίλοι της Μουσικής «Δ. Σολωμός»


Ο Σύλλογος Οι φίλοι της Μουσικής «Δ. Σολωμός» ιδρύθηκε στην Ιερή πόλη του Μεσολογγίου στις 11.11.1993 με την υπ.αρ. 35/1993 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Μεσολογγίου με σκοπό την, με οποιονδήποτε τρόπο που προβλέπεται από το Νόμο και την Ηθική, αφιλοκερδής διδασκαλία και διάδοση της μουσικής τέχνης σε όλες της τις εφαρμογές καθώς φυσικά και τη συγκρότηση μουσικού σώματος.
Η φιλαρμονική του συλλόγου συγκροτήθηκε το 1994αποτελούμενη από μαθητές του δημοτικού και γυμνασίου, πλαισιωμένους από μια πολύ μικρή ομάδα παλαίμαχων μουσικών που βοήθησαν τη Μπάντα στα πρώτα της βήματα με αρχιμουσικό τον αείμνηστο Λ. Μπούα.
Η πρώτη εμφάνιση της Φιλαρμονικής έγινε στην επέτειο για την ηρωική Έξοδο της πόλης τον Απρίλιο του 1995. Σε αυτή της την εμφάνιση η Μπάντα παρουσίασε ένα αξιοπρεπέστατο σύνολο 35 μουσικών με υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γερ. Κουτσαγγέλη και έκτοτε το μουσικό σώμα του συλλόγου επέδειξε πλούσια δράση συμμετέχοντας σε όλες τις εκδηλώσεις ιστορικού, θρησκευτικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, τόσο εντός όσο και εκτός Μεσολογγίου.
Με την πάροδο του χρόνου η Φιλαρμονική διογκώθηκε αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα το επίπεδο της μουσικής της απόδοσης. Πέρα από τα υψηλά κριτήρια μουσικής ποιότητας όμως δόθηκε και ιδιαίτερη έμφαση στην εμφάνιση του συνόλου, την πειθαρχία και την σοβαρότητα που πρέπει να διακρίνει τους μουσικούς εν ώρα υπηρεσίας. Αυτά ήταν και τα στοιχεία που την έκαναν από πολύ νωρίς ιδιαίτερα αγαπητή στους συμπολίτες μας και την ανέδειξαν ως στολίδι της πόλης του Μεσολογγίου.

Σύντομα το μουσικό σώμα ξεπέρασε τους 100 εκτελεστές, δημιουργώντας παράλληλα μπαντίνα, χορωδία και ορχήστρα ελαφράς μουσικής και μετά από σχεδόν 5 έτη λειτουργίας, ο Σύλλογος Οι φίλοι της Μουσικής «Δ. Σολωμός» αναδείχθηκε σε κορυφαίο φορέα πολιτισμού τόσο του Μεσολογγίου όσο και της ευρύτερης περιοχής.
Σήμερα σχεδόν 20 χρόνια μετά την ίδρυση του συλλόγου οι πρώτοι μαθητές-ενήλικες πλέον και ενεργά μέλη της τοπικής κοινωνίας- παίρνουν το τιμόνι του συλλόγου στα χέρια τους οδηγώντας τον, με το μεράκι, τις νέες ιδέες και πάνω απ´ όλα  την διάθεση τους για προσφορά στον τόπο αυτό, σε μια νέα αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου